Henkilökohtainen osakesijoittaminen voi olla haastavan kuuloista. Joskus tuntuukin siltä että sijoittamista jopa hiukan tahallisestikin mystifioidaan. Asia ei ole kuitenkaan niin monimutkaista. Tässä tuleekin ajankohtainen sijoitusvinkki, jonka me täällä Noinkohan toimituksessa näemme järkevänä vuodelle 2021.


Sonos (Nasdaq: Sono)

Sonos on yksi vanhimpia multiroom audio valmistajia. Yhtiö on tehnyt todella toimivia järjestelmiä jo pitkän aikaa. Viimeisimmät soundbar audiolaitteet yhdessä Sonoksen applikaation kanssa ovatkin kokemus, jota vastaavassa budjettiluokassa ei tule vastaan. Mikäli Sonoksen audiojärjestelmä ei ole sinulle entuudestaan tuttu, kannattaa tehdä pieni empiirinen kokeilu laitteiston suhteen.

Google, kaikessa ylivertaisuudessaan on halunnut myös markkinoille audiopuolella ja heidän laitteistohan on mitä mainioin. Valitettavasti Google vaan rikkoo Sonoksen patenttioikeuksia, minkä vuoksi Sonos haastoikin googlejätin oikeuteen. Pelkkä Googlen oikeuteen haastaminen ei tässä tapauksessa luonnollisesti tee Sonoksesta houkuttelevaa sijoituskohdetta. Mutta heidän uusi Arc soundbar on jotain, mikä tuo todella aidon elokuvateatteri kokemuksen kotiin. Ja tämä myy todella hyvin.

Koronaviruksen myötä ihmisten kulutuskäyttäytyminen on muuttunut, uskoaksemme pysyvästi. Kotona vietetään yhä enemmän aikaa, koska ihminenhän adaptoituu kaikkeen. Kotiaudio ja kodin viihtyvyys ovat jotain, mihin tullaan panostamaan tulevaisuudessa enemmän kuin aiemmin.

Tämän vuoksi Sonos tuo kotiin jotain mitä vastaavassa budjettiluokassa kukaan muu ei pysty tuomaan. Google on toki tehnyt vasta kanteen Sonota vastaan, mutta tämä tuntuu enemmänkin tällaiselta toimintatavalta, kuin miltään validilta tai kynsikkäältä kanteelta. Me emme usko ettei Googlella ole tässä asiassa nokan koputtamista.

Lähde: www.google.com/sonos price