Viimeisimmän mielipidekyselyn mukaan pääministeriksi kannatetaan… Hetkinen, keneltä on siis kysytty? Kontaktipiirimme ulottuu lähes jokaiseen sopukkaan, mutta kukaan kontaktipiiristämme ei ole vastannut tai saanut edes mahdollisuutta vastata tällaisiin kyselyihin. Eli keneltä siis kysytään vai kysytäänkö keneltäkään? Mihin nämä jatkuvasti esiin tulevat mielipidekyselyt pohjautuvat?

Milloin ja missä mielipidettäsi kysytään?

Mihin paikkaan ja aikaan mielipidekysely ajoitetaan, on nimittäin eri asia kysyä henkilön mielipidettä Prisman jonossa kuin puistossa olevalta henkilöltä, joka syö juuri jäätelöä. Tai on eri asia kysyä mielipidettäsi puhelimella kun olet hakemasta lastasi päiväkodista tai kysyä mielipidettä henkilökohtaisesti kun odotatlentoa lentokentällä. Kun puhelinkyselyitä tehdään, ovatko prepaid- liittymien omistajat mukana otannassa? Entä miten kyselyn suorittaja itse esittää kysymyksensä innostuneesti vai töykeästi. Suomen sanotaan olevan onnellisinta kansaa, moneltako masentuneelta asiasta kysyttiin? Mielipidekyselyiden yhteydessä julkaistaan aina tietokuinka suuresta otannasta on kysymys, mutta monet edellä mainituista kysymyksistä jäävät kyselyiden julkaisujen yhteydessä ilman vastausta.

Mielipidekyselyihin osallistuminen kaikille mahdolliseksi

Mielipidekyselyihin osallistuminen tulisi mahdollistaa kaikille. Tulisi luoda selkeät ohjeet niihin osallistumisesta kuin siitä mitä milloinkin ollaan kyselemässä, kohderyhmä luonnollisesti huomioiden. Nykyinen kyselymetodi jättää liikaa avoimia kysymyksiä ja kyselyihin vastaajat eivät välttämättä halua muuta kuin kyselijästä eroon mahdollisimman nopeasti ja vastaavat siten miten saavat nopeiten puhelun loppumaan.

Oletko osallistunut mielipidekyselyyn, ota yhteyttä meihin

Haluammekin kyseenalaistaa toimituksessamme nyt mielipidekyselyiden luotettavuuden. Oletko sinä osallistunut mielipidekyselyyn? Kuinka se tehtiin ja missä yhteydessä? Voit olla meihin anonyymisti yhteydessä tai kommentoida asiaa alapuolelle. Tarvitsemme näyttöä siitä että mielipidekyselyt toteutetaan asianmukaisesti. Kaikkia tahoja jotka tekevät mielipidekyselyitä pyydämme toimittamaan tarkempaa taustamateriaalia osoitteeseen [email protected]