Sosiaalinen media on ollut viime aikoina paljon tapetilla. Parler oli jo ottamassa Twitterin virkaa, mutta alusta ajettiin alas Amazonin toimesta. Tällaiset asiat herättävät kysymyksen, mihin voimme enää luottaa? Facebook on muuttunut aivan tolkuttoman huonoksi.

Tekoloukkaantumisista on tullut alustoilla muoti-ilmiö, yhdessä vastakkain asetteluun ja  pyrkivien valetilien kanssa. Onko enää mitään järkeä olla missään sosiaalisessa mediassa. Ovatko kaikki sosiaaliset mediat muuttuneet antisosiaalisiksi medioiksi? 


Quora, fiksujen ihmisten sosiaalinen media alusta. 


Sanonta ”tarvitaan yksi tyhmä jotta viisaatkin saa tietää”, osuu Quora alustaan paremmin kuin nokka päähän.Quora eroaa muista sosiaalisen median alustoista merkittävästi. Kuten lukijakuntamme, joka on keskimääräistä ajattelevampaa ja älykkäämpää, on myös Quora alusta tehty fiksuille ja tiedonjanoisille ihmisille.

Quara alustassa on ”kysy ja vastaa” rakenne, jossa kuka tahansa voi kysyä mitä tahansa ja kuka tahansa voi vastata mihin kysymykseen tahansa.


Aiemmin artikkelissa olemme käsitelleet kuinka ongelmien ratkaisu aiheuttaa onnellisuutta. Edellä mainittuun oivallukseen Quoran kaltainen alusta sopii hienosti.  Avoimet kysymykset ovat pienimmillään alitajunnalle avonaisia ongelmia, jotka sparraavat meitä.

Kun näihin kysymyksiin saa vastauksia, tulee mukava olo. 
Quora on toiminut englanninkielisellä jo vuosikymmenen. Suosittu käyttäytymispsykologi Jordan Peterson kirjoitteli taannoin paljon kyseiseen alustaan.  Noinkohan Media suosittelee Quora alustaa kaikille lukijoilleen. Käytännössä alusta poikkeaa täysin muista sosiaalisista alustoista, eikä se ole esimerkiksi Facebookin helposti kopioitavissa.

Internetin on menettämässä uskottavuuttaan yhä nopeammin, Quora onkin hieno pilkahdus järjenvaloa muuten tunkkaiseksi muuttuvassa internetissä. 

Tästä pääset tutustumaan Quora alustaan.